OVER MIJ

OVER MIJ


“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid “

A. Einstein

Mijn hele leven is een zoektocht geweest naar antwoorden, waarschijnlijk zal dit ook zo blijven. Het leven in al zijn facetten heeft mij al van kleins af aan gefascineerd, vooral het waarom doen mensen wat ze doen en wat komen we hier eigenlijk doen?

Voor mij is het belangrijk om verder te gaan dan “omdat het zo is “, vaak ontdekken we door verder te gaan de echte wortel van waar iets ontstaat. Wat vandaag is zal morgen weer anders zijn, dat is één van de kosmische wetmatigheden “de wet van verandering” het is dus belangrijk om je niet te fel vast te klampen maar iets te laten zijn, te ervaren en van daaruit te groeien. Deze kosmische wetten leren begrijpen is als een handleiding krijgen voor het universum.

Zelf heb ik op een paar jaar tijd heel wat mensen moeten afgeven, het verwerken van het verlies van mijn moeder is iets wat mij jaren heeft gekost. Het is maar 15 jaar na haar heengaan, dat ik dit verlies heb kunnen plaatsen en heb begrepen wat het mij kwam zeggen. Vaak als ik dacht dat ik het nu wel verwerkt had dan kwam er weer een lading; pas toen ik het heb gezien vanuit een deel van mij is de heling echt begonnen. Veel fysieke ongemakken, mentale kronkels en gevoelens van angst kwamen verder uit dit verlies. Het is dankzij het pad dat ik heb bewandeld dat ik mezelf onderweg terug ben tegen gekomen.


“Groeien doorheen de pijn”

Als je de moed hebt kan je enorm groeien door doorheen de weg van aanvaarding de pijn te transformeren in een enorme kracht.
Het verlies van iemand is vaak een stuk van jezelf dat verloren gaat; we beseffen dat niet op het moment dat het gebeurd. Dit verliezen gaat verder dan het spreekwoordelijke, het gaat om de symboliek, de eigenschap waarvoor deze persoon staat. Het is alsof er een stukje potentie in jezelf verloren gaat.
Bij elk sterfgeval binnen mijn familie dat ik mee begeleid heb, ben ik meer dingen beginnen ontdekken, gewaarworden en het is net dat wat ik wil delen met andere. Mensen mee begeleiden in de laatste fase is een ongelooflijk geschenk, ik voel dingen aan die ik niet kan beschrijven of verklaren. Enkel kan ik zeggen dat het een dankbaar en mooi moment kan zijn, binnen de juiste omkadering.
Zo heb ik ontdekt dat mensen een ziel hebben, je ervaart als de persoon heen gaat dat het lichaam maar een hulsel is als het ware een mantel dat ze afwerpen, de warmte van de liefde die de persoon voor jou voelt zal voor altijd voelbaar blijven, ook al is deze niet meer aanwezig in zijn fysieke vorm. Na dit ervaren te hebben wist ik dat het niet voor niets was dat ik dit op mijn pad heb gekregen.

Ik heb jaren in commerciële functies gewerkt waarbij ik in contact kwam met diverse mensen en ik voelde dat het dat was wat mij het meeste voldoening gaf, dat iets kunnen doen of dat antwoord kunnen geven waar ze zo lang naar gezocht hadden.
Na ettelijke jaren kwam er een gevoel naar boven van leegte, mijn job voelde leeg aan en mijn lichaam begon leeg te lopen.
Vanuit een zoektocht naar mezelf en wat ik nu zo verlangde in men leven trok ik naar India, ervan overtuigd dat ik daar alle antwoorden zou vinden.

“We zoeken vaak het antwoord buiten onszelf, de echte waarheid bestaat vanuit onszelf; het is een reflectie van wie wij zijn”

Het antwoord heb ik maar ontdekt als ik terug was; op de rand van een zware burn-out vond ik mezelf terug. Het kleine meisje dat gefascineerd was over haar doel hier op deze aarde. Van daaruit is alles veranderd, ik ben aan de levensschool gestart voor een brede kijk te krijgen op de mens in al zijn facetten. Van daaruit kwam ik in contact met meerdere inspirerende mensen en ging mijn zoektocht verder.

Zo volgde ik cursussen gezondheidsbegeleider, stErfacilitator, energetisch werk, reiki, symbolieken (Adriaan van Zelst), relatiepatronen, de zin van ziekte, stervensbegeleiding, sjamanisme bij rouw en verlies (Linda Wormhoudt), Tarot, systemisch werk (Bert Cools), natuurcoaching, regeneratie en nog zoveel meer …. Het verdiepen zal steeds een onderdeel blijven van mijn leven, het is ook belangrijk om te blijven groeien, te ontdekken en dit dan te integreren…
Al deze cursussen hebben mij het inzicht gegeven dat ik vandaag bezit en zijn de potgrond voor de start mijn eigen praktijk en ‘mijn nieuw leven’ …..

“Je kan niemand de weg leren begrijpen als je zelf de richting niet kent”