OVER MIJ

OVER MIJ


“Je kan niemand de weg leren begrijpen als je zelf de richting niet kent “

J. Vernelen

Mijn hele leven is een zoektocht geweest naar antwoorden, waarschijnlijk zal dit ook zo blijven. Het leven in al zijn facetten heeft mij al van kleins af aan gefascineerd, vooral het waarom doen mensen wat ze doen en wat komen we hier eigenlijk doen?

Voor mij is het belangrijk om verder te gaan dan “omdat het zo is “, vaak ontdekken we door verder te gaan de echte wortel van waar iets ontstaat. Wat vandaag is zal morgen weer anders zijn, dat is één van de kosmische wetmatigheden “de wet van verandering” het is dus belangrijk om je niet te fel vast te klampen maar iets te laten zijn, te ervaren en van daaruit te groeien. Deze kosmische wetten leren begrijpen is als een handleiding krijgen voor het universum.

Zelf heb ik op een paar jaar tijd van heel wat mensen afscheid genomen , het verwerken van het verlies van mijn moeder is iets wat mij jaren heeft gekost. Het is maar 15 jaar na haar heengaan, dat ik dit verlies heb kunnen plaatsen en heb begrepen wat het mij kwam zeggen. Vaak als ik dacht dat ik het nu wel verwerkt had dan kwam er weer een lading; pas toen ik het heb gezien vanuit een deel van mij is de heling echt begonnen. Veel fysieke ongemakken, mentale kronkels en gevoelens van angst kwamen verder uit dit verlies. Het is dankzij het pad dat ik heb bewandeld dat ik mezelf onderweg terug ben tegen gekomen.
Dit is ook de reden geweest om mijn praktijk te starten. Iemand verliezen of een deel van je leven verliezen kan je ontwortelen, je het gevoel geven dat je geen adem meer hebt. Het is als een orkaan die nooit stopt, soms sta je in het center van de storm dan is er stilte, maar bij elke stap kan je weer in de werveling terecht komen. Durven door deze storm heengaan om opnieuw rust te vinden, schoonheid en dankbaarheid voor het leven is niet altijd makkelijk. Dat is iets wat ik ondertussen heb begrepen. Door de pijn te transformeren ontstaat er een enorme kracht in jezelf, een onaangeraakte potentie.
Het verlies van iemand of iets belangrijk in je leven is vaak een stuk van jezelf dat verloren gaat; we beseffen dat niet op het moment dat het gebeurd. Dit verliezen gaat verder dan de fysieke afwezigheid, het is alsof er een stukje potentie in jezelf verloren gaat.
Ik heb jaren in commerciële functies gewerkt waarbij ik in contact kwam met diverse mensen en ik voelde dat het dat was wat mij het meeste voldoening gaf, dat iets kunnen doen of dat antwoord kunnen geven waar ze zo lang naar gezocht hadden.
Na ettelijke jaren kwam er een gevoel naar boven van leegte, mijn job voelde leeg aan en mijn lichaam begon leeg te lopen.
Vanuit een zoektocht naar mezelf en wat ik nu zo verlangde in men leven trok ik naar India, ervan overtuigd dat ik daar alle antwoorden zou vinden.


“We zoeken vaak het antwoord buiten onszelf, de echte waarheid bestaat vanuit onszelf; het is een reflectie van wie wij zijn”

Het antwoord heb ik maar ontdekt als ik terug was; op de rand van een zware burn-out vond ik mezelf terug. Het kleine meisje dat gefascineerd was over haar doel hier op deze aarde. Van daaruit is alles veranderd, ik ben aan de levensschool gestart voor een brede kijk te krijgen op de mens in al zijn facetten. Van daaruit kwam ik in contact met meerdere inspirerende mensen en ging mijn zoektocht verder.
Het was niet evident te beseffen dat mijn doel in dit leven te maken had met dood. De dood heeft mij gebaard ,de dood zal mij opwachten. We kennen elkaar heel goed, ze heeft mij steeds gevonden, steeds geïnspireerd. Nu geef ik mij over aan haar ongekende veelheid, zet ik mijn levenspad verder. Is het dankbaar haar schoonheid en zachtheid te ontdekken, te delen, te vertalen naar diegene die ervoor openstaan.

Zo volgde ik cursussen gezondheidsbegeleider (De Levensschool), stErfacilitator (Timotheus), Integratieve rouw en verlies begeleiding (Educatieve Academie), stervensbegeleiding, systemisch werk (Bert Cools), natuurcoaching (Lut Van Mossevelde) , sjamanisme bij rouw en verlies (Linda Wormhoudt), energetisch werk, reiki, symbolieken (Adriaan van Zelst), relatiepatronen, de zin van ziekte, Tarot, regeneratie en nog zoveel meer ….
Het verdiepen zal steeds een onderdeel blijven van mijn leven, het is ook belangrijk om te blijven groeien, te ontdekken en dit dan te integreren… Al deze cursussen hebben mij het inzicht gegeven dat ik vandaag bezit en zijn de potgrond voor de start mijn eigen praktijk en ‘mijn nieuw leven’ …..