“Ontwaak jezelf,ontluik je hart,
nestel in je wezen ”

J Vernelen


Novam Vitam staat voor “nieuw leven”, een leven vanuit jouw eigen potentieel.
Je zal merken dat jouw potentieel er altijd al geweest is, ze was gewoon geduldig aan het wachten tot je haar terug vond.

Hoe ga ik te werk ?
Ik start met een kennismakingsgesprek, algemene tarotreading of een systemisch veld om samen een inzicht te krijgen over wat er NU in jou leeft.
Dan kijken we samen verder of ik jou mee kan begeleiden naar een nieuw evenwicht, terug naar jouw kracht, je ware potentieel. Evenzeer verwijs ik door naar collega’s als ik voel dat zij je verder kunnen begeleiden op je weg.
Gulden regel, alles op jouw tempo, voor jouw wezen.
Tijdens mijn begeleidingen maak ik gebruik van jouw lichaam als kompas.
Het lichaam als voertuig van de ziel, de ziel gebruikmakende van dit lichaam om ons bepaalde signalen te geven.
We vergeten al te vaak naar dit lichaam te luisteren, zo verleren we wat dit lichaam ons zo liefdevol wil duidelijk maken; hoe het lichaam een programma opstart ter compensatie van een ervaring.
Zo zal je merken dat iets klein als een aanhoudende schouderpijn niet zo maar alleen een fysieke manifestatie is.
Om die reden combineer ik lichaamswerk met oefeningen, natuurwandelingen en andere methodieken die jou mee ondersteunen.

Doordat we samenwerken naar inzicht, je kennis maakt met datgene wat er NU in jouw leven aanwezig is komt er ruimte.

“Een mens is als een bloem, als je ze de liefdevolle zorg, een voedzame bodem en de aandacht geeft dat ze verdienen kan ze helemaal openbloeien”

Het gaat niet om loslaten.
Het is anders omarmen zodat je opnieuw ruimte creëert voor het leven.


Ik wandel graag mee met jou op een pad naar heelheid.

Vanharte welkom
Jill
GETUIGENISSEN

 • Familie Goedhuys
  Jill,
  Het leven is soms heel kwetsbaar.
  Het leven brengt een lach en een traan.
  Het leven geeft ons mooie herinneringen om te koesteren.

  Waardig afscheid nemen, geeft ons onvoorziene mogelijkheden.
  Deze mogelijkheden waren een heel mooi geschenk voor ons.
  Ze gaven onze herinneringen een andere betekenis.
  Het bracht ons rust, een bepaald gevoel van nederigheid en respect voor Pa.

  Jill hierbij was u een mooie verbindende schakel, waarvoor wij u heel dankbaar zijn.

  Vanwege de familie Goedhuys.
  Familie Goedhuys
 • Hanne
  Ik ben de jaaropleiding opstellingen bij Jill gestart in een periode van zware blokkades in mijn leven en vanuit een behoefte aan inzicht. Ik had al eerder samen met Jill opstellingswerk gedaan, en voor mij is zij een heel zuiver persoon. Ze bezit de kracht met heel haar wezen in een situatie te durven gaan staan en alle emoties die daarbij opkomen de ruimte te geven om er volledig te zijn. Heling en transformatie is wat dan volgt. Omdat ik zelf mijn eigen struggles wilde aankijken, kon ik mij geen betere begeleiding voorstellen dan haar, ik kon vertrouwen dat ze naast mij zou staan als ik de diepte in ging.
  En dat heeft ze schitterend gedaan. De opleiding was enorm boeiend, leerrijk, en heeft mij in contact gebracht met de moeilijkste stukken in mezelf. Ze heeft mij kracht en moed gegeven, ik durf nu zelf ook te gaan staan daar waar het moeilijk is, in mezelf, en in confrontatie met de andere. Ownership. Ik ben mijn eigen spaceholder nu.
  Ik kan deze opleiding alleen maar met heel mijn hart aanbevelen, zowel voor persoonlijke groei als om in te zetten in je professionele leven. Verder zijn ook aan te bevelen: de heerlijke lunches en snackmomenten met fijne babbels, Jill’s humoristische lichtheid als tegenwicht voor het diepe werk, en de ontzettend mooie vriendschappen die je eraan overhoudt… En heb ik het al gehad over de geweldige locatie en de zeer goed uitgewerkte theoretische cursus die je erbij krijgt? En alle inzichten die je krijgt die je ook op andere dingen in je leven kan toepassen? Anyway… schrijf je maar gewoon in, het wordt een magische reis!
  Hanne
 • Christel
  Toen ik startte aan de opleiding systeemopstellingen was ik me ervan bewust dat het een bijzonder jaar ging worden. Ik had al aan meerdere opstellingen deelgenomen die Jill had begeleid en was heel verheugd dat ze haar wijsheid wou delen. Gedurende 1 jaar zijn we met een groep van 8 mensen op pad gegaan.
  Elke lesdag was zo bijzonder en telkens anders.
  Op een zachte en soms ook confronterende manier neemt Jill je mee naar je kern.
  Ik ben Jill enorm dankbaar voor de inzichten die ze me bracht en wat ze voor mij heeft betekend op mijn pad naar heling en zelfliefde.
  Ik beveel de opleiding aan iedereen aan.

  Liefs
  Christel
 • K.M.
  Van je hoofd naar je buik door het veld en de begeleiding van Jill. Ik heb leren om te vertrouwen op mijn intuïtie net omdat Jill ook werkt vanuit vertrouwen. Ze heeft vertrouwen in mij, in het veld en in haarzelf. Wat voor mij een enorme groei boost heeft gebracht.
  Ik heb heel wat lagen dieper mogen graven en ontdekken. Vaak botste ik op weerstand bij mezelf maar werd subtiel door Jill uit mijn kot gehaald. Om daarbuiten dan opgevangen te worden door de mooiste spiegels van medestudenten. Prachtig en confronterend om te zien hoe onze groep zich vormde en doorheen het jaar groeide.
  Het voelt alsof er een nieuw stukje aarde is bijgekomen waarin ik volop mag verder spelen en ontdekken wie ik ben en wat ik kan.
  Dankjewel Jill om mijn stukje op deze aarde groter te maken ❤️
  K.M.
 • Petra V.
  Wat begon met een nieuwsgierigheid maar geen verwachtingen startte ik aan de jaaropleiding ‘opstellingswerk’
  En wat een evolutie zowel op persoonlijk vlak als ook in de groep!
  En of ik mezelf daar wel degelijk tegenkwam 🙈soms met een traan ,soms met een lach!
  Het ging als een rollercoaster dat jaar door me heen .
  Ongelooflijk wat het veld ons gaf aan inzichten maar ook de tools om ermee aan de slag te gaan!
  De cursus was zeer verrijkend ,brengt een mens dichter bij zijn ziel en ook mooi hoe je je eigen pad doorvoelt en doorleeft om zo ook andere zielen daar ook naartoe te begeleiden .
  Jill geeft jouw de gelegenheid in deze cursus,om met de nodige aanpassingen jezelf de kans te geven dit ook te mogen ervaren als begeleider.
  Ze is streng maar rechtvaardig , het hart op de juiste plaats , in de juiste moment kan alleen maar voelen dat ze dit doet vanuit een passie en met een open blik.
  Ik zou zeggen : ga deze uitdaging niet uit de weg , voel en ervaar wat deze cursus met je doet om zo de wereld bewuster en mooier te maken vanuit onvoordelijke liefde en zonder verwachtingen voor onze medemens!
  Voor mij was het een helse rit maar oh zo de moeite dus mensen: FASTEN YOUR SEATBELTS 💫✅👌💞
  Warme dankbare hartegroet petra 💜
  Petra V.
 • Bé
  Altijd een openbaring als je met Jill over dingen praat; ze heeft zo'n enorm intuïtief gevoel en kent vele betekenissen van de dingen die ons overkomen. Jill is een erg wijze vrouw en ze staat je zeer goed bij.  Ze doet dit steeds met respect voor jezelf. Uiteindelijk laat ze je zelf uitzoeken hoe het anders kan, hoe je de dingen kan bekijken.Je leest het, veel 'zelf' maar dat is ook haar manier van werken, ze legt je geen dingen op; je vindt het uiteindelijk in JEZELF mét vertrouwen.  Ze is een vrouw en 'begeleidster' naar mijn/ons hart.
 • Anoniem

  Ik wil je heel erg bedanken voor de reading! 

  Het is alsof je in mijn ziel kan kijken, het maakt voor mezelf heel veel los! 

  Ook heel fijn dat het op deze manier is, 

  omdat het aangenaam is om het een aantal keren te horen, dat helpt met het op te nemen...

   

  Ik sta open voor alles wat op mijn pad komt! 

  Anoniem
 • Anoniem
  Ik heb vorige vrijdag bij Jill een heel fijne en krachtige tarotsessie mogen meemaken. Het was mijn eerste ervaring hiermee maar het heeft mij zo veel bijgebracht. Jill is daarenboven een heel aangename dame!
  Anoniem
 • F.L.
  Hartelijk dank?? Wou je even laten weten dat ik het een kei goede legging vond echt TOP??? Ook voel ik me totaal anders ,lichter,bevrijd een beetje... Waarvoor dank!!
  F.L.
 • P.M.
  Afgelopen week had ik een levenswiel sessie met Jill. Voor mij was dit een enorm krachtige ervaring waardoor ik nieuwe inzichten mocht ontvangen en mijn trauma's echt op diepere lagen mochten helen. ondanks dat ook heftig was begeleide Jill mij fantastisch. Haar zachtheid, begeleiding en juiste woorden hielpen mij prachtig doorheen het proces. Voor mij was het een beetje als opnieuw geboren worden. Dankjewel Jill voor je prachtige werk. ❤️
  P.M.
 • YASNA
  Ik wil je bedanken voor de tarotsessie, het heeft mij deugd gedaan en op mijn juiste pad gestuurd. Je gaat zeker nog van me horen. Ik kan je met een heel groot hart aanbevelen aan andere !
  YASNA
 • Anoniem
  Jill is een straffe madame, wijs, verbonden én met beide voeten op de grond. Aanrader om met haar te werken. Veel plezier!
  Anoniem
 • D.H.
  “Het doet me deugd de kaarten te horen spreken doorheen jou. Er begint nu al heel wat te zakken en dat voelt goed aan “
  D.H.
 • Evy
  “Ik wil jou even bedanken voor de kaartlegging, ik heb enorm veel informatie gekregen waar ik veel mee ben. Je hebt het op een hele fijne, aangename manier gebracht en hebt me echt verder geholpen”
  Evy
 • Petra V.
  Ik leerde Jill kennen op een huiskamerlezing “Waarom zijn we als de dood voor de dood?” te Vesta. Meteen voelde ik haar passie, er staan vanuit een kracht maar ook vanuit eenvoud! Wat een voorbeeld! Ik boekte bij haar via de website een afspraak om me te begeleiden op men levenspad en wees maar zeker 2019 werd me heel wat.... Dankzij haar ondersteuning via gesprekken, haar sjamanistische rituelen (levenswiel) en nog veel andere dingen hakte ik vorig jaar heel wat knopen door zowel op professioneel, privé als spiritueel vlak. Dankbaar ben ik om de ontvangen inzichten, de ondersteuning en gewoon Jill om wie je bent!❣️ Graag ga ik in 2020 verder met u als voorbeeld dankbaar, krachtig en toch zacht...
  Petra V.
 • Anoniem
  Toen mijn papa plots overleed, kon ik op Jill rekenen. We deden een mooi ritueel om hem te begeleiden, het bracht me zo veel troost en steun in hele moeilijke tijden ❤?
  Anoniem
 • G.
  Tijdens mijn bijna dood ervaring ontdekte ik dat ik deel was van een drieling. Echter... mijn broers gingen terug en ik werd alleen geboren. Het zorgde ervoor dat ik mezelf vaak alleen heb gevoeld in mijn leven. Vaak was ik bang dat de mensen die ik lief heb beslissen om me niet meer in hun leven te hebben. Dankzij het traject bij Jill kreeg ik hier heel wat inzichten maar ook heling op. Als kers op de taart, een bronritueel in de natuur van Averbode. Het voelde als thuiskomen, alsof alles terug 1 was en ik hier weer verenigd werd met mijn 2 broers. De ondersteuning en puurheid die Jill biedt vind ik prachtig. Recht vanuit haar hart naar het mijne. Dankje Jill, je doet dat enorm goed.
  G.
 • Manon
  “De manier waarop je mij door processen kan helpen is echt ongelooflijk, ik ben zo blij dat je doet wat je doet! “
  Manon
 • Twiggy
  Het levenswiel is een bijzondere ervaring die me veel gebracht heeft en nog steeds brengt …. Jill gaat stap voor stap met je mee en reikt dingen aan waar je mee aan de slag kan
  Twiggy
 • Ann. V.
  Er wordt écht geluisterd. Na een aantal traumatische ervaringen heb ik zoals zovelen een hoop therapeuten, zelfhulpboeken en dergelijke verslonden. Hier en daar vond ik wel verlichting maar ik voelde nooit een soort van erkenning. Het was meer oplapwerk. Tot ik Jill leerde kennen. Ze luistert echt naar jouw innerlijke stem, niet alleen naar wat je mond vertelt. En da’s het grote verschil. De sessies die ik met haar heb meegemaakt hebben mijn leven veranderd. Ze heeft me een innerlijke rust gebracht. En da’s onbetaalbaar.
  Ann. V.
 • Joëlle
  Na al jaren op zoek te zijn naar mezelf, van therapeut naar therapeut kwam ik in contact met Jill. “Speciale madam” was mijn eerste gedacht, maar het voelde goed dus ik besloot me in te schrijven voor een workshop. Die workshop heeft héél véél doen bewegen en ik besloot Jill te vragen om me verder te begeleiden. We zijn ondertussen enkele sessies verder en zoveel nieuwe inzichten rijker, ik voel me stukken beter en heb weer energie. Energie om door te gaan. Er is nog werk aan de winkel maar ik ben ervan overtuigd dat het met de ondersteuning van Jill me zal lukken. Dank je wel voor alles !
  Joëlle