STERVENSBEGELEIDING

“Wanneer we geboren worden is de wereld dolgelukkig
Wanneer we sterven is de wereld triest
Wanneer wij geboren worden zijn we triest
Als we heengaan ervaren we een gevoel van eenheid en geluk “


J vernelen


Stervensbegeleiding is meer dan palliatieve zorg.
Als stervende heb je je leven lang iets neergezet hier op aarde, mensen geïnspireerd, een pad afgelegd van ontwikkeling en als je dan eindelijk terug naar genezijde gaat dan dienen we dat te herdenken, te vieren, zoveel moois dat jij hebt bijgedragen aan deze wereld dat mag in de verf gezet worden.

Sta jij open voor stervensbegeleiding van de “nieuwe tijd” dan kan ik jou en je dierbaren daarin begeleiden.

Als stervende word je misschien geconfronteerd met angst, deze angst kan helse pijnen veroorzaken dewelke niet te stillen zijn met medicatie.
Het lichaam heeft een heel andere vorm van begrepen worden nodig. Niet enkel via gesprek maar ook met Reiki begeleid ik de mensen doorheen hun processen.

Onverwezenlijkte zaken kunnen we samen in een nieuw daglicht brengen en misschien kunnen jouw wens, droom, verlangen alsnog in vervulling gaan.

“Wat het verstand niet kan bedenken weet het hart te creëren “

Ik heb mij laten inspireren door het sjamanisme en de Tibethaanse leer rond sterven en heengaan. Het belang ervan word in onze cultuur onderschat, het is dan ook mijn missie deze nieuwe vorm van begeleiden neer te zetten.
Het toespreken van de stervende evenzeer als de overledene word heel erg onderschat. Het is heilzaam van hen en voor hun naasten.

Dien je te geloven in zielen, reïncarnatie, volgende en vorige levens? Absoluut niet, het gaat om het begeleiden van mensen in een proces, om hen in de laatste momenten van hun leven inzichten te geven, rust te brengen, te omringen met datgene wat zij nodig hebben om op vredige wijze heen te gaan.
Niet voor iedereen is het een fijn moment als men beseft dat het heengaan nabij is, voor hen kan deze begeleidingsvorm enorm rustgevend werken.

Heb je vragen, wil je graag eerst een vrijblijvende ontmoeting om te voelen of je je goed voelt bij mij dan kan dit steeds. Deze wordt niet in rekening gebracht indien u voelt dat ik niet de juiste persoon ben voor jouw proces.

Indien u als dierbare een aanvraag doet dient er wel een akkoord te zijn van de stervende.

Gelieve rekening te houden dat ik geen verpleegkundige ben, dat voor palliatieve verzorging er gespecialiseerde diensten zijn die u hierin kunnen ondersteunen.